Icarus Quiz

8 questions on Icarus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Icarus' father?

    1. Prometheus
    2. Atlas
    3. Daedalus
    4. Hephaestus
    Show answer

    Answer: Daedalus

    Read more: Icarus

  2. Who was the wife of King Minos?

    1. Pasiphae
    2. Leto
    3. Hera
    4. Alcmene
    Show answer

    Answer: Pasiphae

    Read more: Icarus

  3. What creature did Pasiphae give birth to?

    1. The Chimera
    2. The Sphinx
    3. The Minotaur
    4. The Harpy
    Show answer

    Answer: The Minotaur

    Read more: Icarus

  4. From which city did Theseus come to Crete?

    1. Thebes
    2. Athens
    3. Sparta
    4. Corinth
    Show answer

    Answer: Athens

    Read more: Icarus

  5. What were Daedalus' wings made of?

    1. Feathers and silk
    2. Feathers and wax
    3. Feathers and bronze
    4. Feathers and gold
    Show answer

    Answer: Feathers and wax

    Read more: Icarus

  6. In which work did Ovid include the story of Icarus?

    1. Fasti
    2. Metamorphoses
    3. Tristia
    4. Aeneid
    Show answer

    Answer: Metamorphoses

    Read more: Icarus

  7. What was the sea where Icarus fell named after him?

    1. Ionian Sea
    2. Erythraean Sea
    3. Icarian Sea
    4. Aegean Sea
    Show answer

    Answer: Icarian Sea

    Read more: Icarus

  8. What structure did Daedalus build to house the Minotaur?

    1. A fortress
    2. A labyrinth
    3. A temple
    4. A colossus
    Show answer

    Answer: A labyrinth

    Read more: Icarus