Hesperides Quiz

8 questions on Hesperides. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who owned the Garden of the Hesperides?

    1. Demeter
    2. Athena
    3. Persephone
    4. Hera
    Show answer

    Answer: Hera

    Read more: Hesperides

  2. What was the name of the dragon that guarded the Garden of the Hesperides?

    1. Ladon
    2. Cerberus
    3. Typhon
    4. Orthrus
    Show answer

    Answer: Ladon

    Read more: Hesperides

  3. How many heads did the dragon Ladon have?

    1. Fifty
    2. Twenty
    3. A hundred
    4. Three
    Show answer

    Answer: A hundred

    Read more: Hesperides

  4. What did the golden apples grant to anyone who consumed them?

    1. Wisdom
    2. Immortality
    3. Invisibility
    4. Strength
    Show answer

    Answer: Immortality

    Read more: Hesperides

  5. Which goddess stole a golden apple and inscribed 'To the fairest' on it?

    1. Hera
    2. Athena
    3. Aphrodite
    4. Eris
    Show answer

    Answer: Eris

    Read more: Hesperides

  6. To which goddess did Paris give the golden apple?

    1. Aphrodite
    2. Hera
    3. Athena
    4. Artemis
    Show answer

    Answer: Aphrodite

    Read more: Hesperides

  7. According to the infobox, who was the father of the Hesperides?

    1. Erebus
    2. Atlas
    3. Phorcys
    4. Cronus
    Show answer

    Answer: Atlas

    Read more: Hesperides

  8. Who gave Heracles the task of stealing the apples from the Garden of the Hesperides?

    1. Eurystheus
    2. Priam
    3. Agamemnon
    4. Menelaus
    Show answer

    Answer: Eurystheus

    Read more: Hesperides