Eurylochus Quiz

8 questions on Eurylochus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What was Eurylochus's relationship to Odysseus?

    1. kinsman by marriage
    2. fellow king of Ithaca
    3. adopted son
    4. brother by blood
    Show answer

    Answer: kinsman by marriage

    Read more: Eurylochus

  2. What did Circe turn the men who entered her house into?

    1. serpents
    2. stones
    3. swine
    4. birds
    Show answer

    Answer: swine

    Read more: Eurylochus

  3. Who helped Eurylochus bind Odysseus more tightly to the mast during the Sirens episode?

    1. Autolycus
    2. Euryalus
    3. Eurybates
    4. Perimedes
    Show answer

    Answer: Perimedes

    Read more: Eurylochus

  4. What island did Odysseus drift to after Zeus destroyed the ship?

    1. Ogygia
    2. Thrinacia
    3. Scheria
    4. Aeaea
    Show answer

    Answer: Ogygia

    Read more: Eurylochus

  5. What was the name of the island where Helios kept his sacred cattle?

    1. Ithaca
    2. Ogygia
    3. Aeaea
    4. Thrinacia
    Show answer

    Answer: Thrinacia

    Read more: Eurylochus

  6. What did Zeus use to destroy the ship after the crew killed the cattle of Helios?

    1. a flood
    2. a thunderbolt
    3. a fire
    4. a storm
    Show answer

    Answer: a thunderbolt

    Read more: Eurylochus

  7. Eurylochus should not be confused with which other figure in the Odyssey?

    1. Eurycleia
    2. Eurydice
    3. Eurybates
    4. Euryalus
    Show answer

    Answer: Eurycleia

    Read more: Eurylochus

  8. How long did Odysseus and his crew stay with Circe on Aeaea?

    1. a month
    2. two years
    3. a year
    4. a week
    Show answer

    Answer: a year

    Read more: Eurylochus