Europa Quiz

8 questions on Europa. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Europa's father?

    1. King Agenor of Sidon
    2. King Theseus
    3. King Cadmus
    4. King Priam
    Show answer

    Answer: King Agenor of Sidon

    Read more: Europa

  2. What form did Zeus take to approach Europa?

    1. A white bull
    2. A dolphin
    3. An eagle
    4. A swan
    Show answer

    Answer: A white bull

    Read more: Europa

  3. Where did Zeus take Europa after the abduction?

    1. Sparta
    2. Troy
    3. Athens
    4. Crete
    Show answer

    Answer: Crete

    Read more: Europa

  4. According to some sources, who induced Zeus into action with one of his arrows?

    1. Apollo
    2. Eros
    3. Hermes
    4. Ares
    Show answer

    Answer: Eros

    Read more: Europa

  5. What was Europa initially before being incorporated into Greek mythology?

    1. A Cretan sun goddess
    2. A Phoenician sea goddess
    3. A Cretan moon goddess
    4. A Phoenician warrior princess
    Show answer

    Answer: A Cretan moon goddess

    Read more: Europa

  6. Which of Europa's sons is mentioned in the article?

    1. Minos
    2. Achilles
    3. Perseus
    4. Odysseus
    Show answer

    Answer: Minos

    Read more: Europa

  7. Who was the other son of Europa mentioned in the article?

    1. Perseus
    2. Hector
    3. Theseus
    4. Rhadamanthus
    Show answer

    Answer: Rhadamanthus

    Read more: Europa

  8. Which god was part of the procession that joined Europa in the sea, alongside Nereids and Triton?

    1. Poseidon
    2. Ares
    3. Hermes
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: Europa