Eumaeus Quiz

8 questions on Eumaeus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Eumaeus' father?

    1. Laertes
    2. Ormenus
    3. Ktesios
    4. Melanthius
    Show answer

    Answer: Ktesios

    Read more: Eumaeus

  2. Who was Eumaeus' grandfather?

    1. Anticleia
    2. Ormenus
    3. Laertes
    4. Ktesios
    Show answer

    Answer: Ormenus

    Read more: Eumaeus

  3. Which goddess struck down the woman who had taken Eumaeus during the voyage?

    1. Hera
    2. Aphrodite
    3. Athena
    4. Artemis
    Show answer

    Answer: Artemis

    Read more: Eumaeus

  4. Who bought Eumaeus in Ithaca?

    1. Penelope
    2. Laertes
    3. Telemachus
    4. Odysseus
    Show answer

    Answer: Laertes

    Read more: Eumaeus

  5. Who was the loyal cowherd who helped Eumaeus during the slaughter of the suitors?

    1. Ormenus
    2. Melanthius
    3. Philoetius
    4. Ktesios
    Show answer

    Answer: Philoetius

    Read more: Eumaeus

  6. Who was the disloyal goatherd who sided with the suitors?

    1. Eumaeus
    2. Philoetius
    3. Ktesios
    4. Melanthius
    Show answer

    Answer: Melanthius

    Read more: Eumaeus

  7. Which goddess disguised Odysseus as an old beggar when he returned to Ithaca?

    1. Aphrodite
    2. Athena
    3. Hera
    4. Artemis
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: Eumaeus

  8. What was Eumaeus' role in Odysseus' household?

    1. Goatherd
    2. Charioteer
    3. Cowherd
    4. Swineherd
    Show answer

    Answer: Swineherd

    Read more: Eumaeus