Erechtheus Quiz

8 questions on Erechtheus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What was Erechtheus's role in Athens?

    1. Oracle
    2. Priest
    3. King
    4. General
    Show answer

    Answer: King

    Read more: Erechtheus

  2. What did Poseidon create on the Acropolis by striking a rock with his trident?

    1. A freshwater lake
    2. A bronze statue
    3. A sacred grove
    4. A salt spring
    Show answer

    Answer: A salt spring

    Read more: Erechtheus

  3. What did Athena gift to the citizens of Athens?

    1. A sacred spring
    2. A shield of lightning
    3. A golden apple
    4. An olive tree
    Show answer

    Answer: An olive tree

    Read more: Erechtheus

  4. Who was Erechtheus II's brother who co-reigned with him?

    1. Aegeus
    2. Cecrops
    3. Theseus
    4. Butes
    Show answer

    Answer: Butes

    Read more: Erechtheus

  5. What city did Athens wage war against during Erechtheus's rule?

    1. Sparta
    2. Eleusis
    3. Thebes
    4. Corinth
    Show answer

    Answer: Eleusis

    Read more: Erechtheus

  6. Who was the Eleusinian leader killed by Erechtheus?

    1. Demophon
    2. Acamas
    3. Eumolpus
    4. Hippolytus
    Show answer

    Answer: Eumolpus

    Read more: Erechtheus

  7. Who killed Erechtheus?

    1. Hades
    2. Ares
    3. Zeus
    4. Poseidon
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: Erechtheus

  8. What was the epithet of Poseidon derived from Erechtheus's name?

    1. Poseidon Soter
    2. Poseidon Hippios
    3. Poseidon Helikonios
    4. Poseidon Erechtheus
    Show answer

    Answer: Poseidon Erechtheus

    Read more: Erechtheus