Eos Quiz

8 questions on Eos. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who is the father of Eos in Greek mythology?

    1. Iapetus
    2. Hyperion
    3. Cronus
    4. Oceanus
    Show answer

    Answer: Hyperion

    Read more: Eos

  2. What is the Roman equivalent of Eos?

    1. Aurora
    2. Lucina
    3. Vespera
    4. Diana
    Show answer

    Answer: Aurora

    Read more: Eos

  3. Which Titan god did Eos marry?

    1. Atlas
    2. Astraeus
    3. Prometheus
    4. Epimetheus
    Show answer

    Answer: Astraeus

    Read more: Eos

  4. What creature did Tithonus ultimately transform into?

    1. A beetle
    2. A cicada
    3. A moth
    4. A grasshopper
    Show answer

    Answer: A cicada

    Read more: Eos

  5. Who slew Memnon in the Trojan War?

    1. Diomedes
    2. Odysseus
    3. Ajax
    4. Achilles
    Show answer

    Answer: Achilles

    Read more: Eos

  6. Which goddess cursed Eos with insatiable desire?

    1. Artemis
    2. Aphrodite
    3. Athena
    4. Hera
    Show answer

    Answer: Aphrodite

    Read more: Eos

  7. What epithet is Eos frequently described with?

    1. Ox-eyed
    2. Grey-eyed
    3. Rosy-fingered
    4. Swift-footed
    Show answer

    Answer: Rosy-fingered

    Read more: Eos

  8. Who is Eos's sister, the goddess of the moon?

    1. Artemis
    2. Phoebe
    3. Selene
    4. Hecate
    Show answer

    Answer: Selene

    Read more: Eos