Demophon Quiz

8 questions on Demophon. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What name did Demeter take when she appeared as an old woman in Celeus' palace?

    1. Dione
    2. Doso
    3. Daphne
    4. Danaë
    Show answer

    Answer: Doso

    Read more: Demophon

  2. In which city was Celeus' palace located?

    1. Delphi
    2. Eleusis
    3. Epidaurus
    4. Eryx
    Show answer

    Answer: Eleusis

    Read more: Demophon

  3. Who was the brother of Demophon, son of Celeus and Metanira?

    1. Perseus
    2. Acamas
    3. Theseus
    4. Triptolemus
    Show answer

    Answer: Triptolemus

    Read more: Demophon

  4. What substance did Demeter use to anoint Demophon to grant him immortality?

    1. Chalice
    2. Elixir
    3. Nectar
    4. Ambrosia
    Show answer

    Answer: Ambrosia

    Read more: Demophon

  5. Who was the mother of the Athenian Demophon, king of Athens?

    1. Ariadne
    2. Aethra
    3. Phaedra
    4. Alcestis
    Show answer

    Answer: Phaedra

    Read more: Demophon

  6. Who captured Aethra, the grandmother of Demophon and Acamas?

    1. The Centaurs
    2. The Cyclops
    3. The Minotaur
    4. The Dioscuri
    Show answer

    Answer: The Dioscuri

    Read more: Demophon

  7. Where did Demophon go and forget about Phyllis?

    1. Thebes
    2. Crete
    3. Cyprus
    4. Troy
    Show answer

    Answer: Cyprus

    Read more: Demophon

  8. In one account, what did Phyllis transform into after her death?

    1. An olive tree
    2. A willow tree
    3. A barren almond tree
    4. A rose bush
    Show answer

    Answer: A barren almond tree

    Read more: Demophon