Deianira Quiz

8 questions on Deianira. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What does the name Deianira mean?

    1. the destroyer of her husband
    2. the daughter of the river
    3. the keeper of the girdle
    4. the queen of Calydon
    Show answer

    Answer: the destroyer of her husband

    Read more: Deianira

  2. Who was Deianira's father?

    1. Tethys
    2. Peleus
    3. Oeneus
    4. Achelous
    Show answer

    Answer: Oeneus

    Read more: Deianira

  3. Who was Deianira's brother?

    1. Meleager
    2. Castor
    3. Theseus
    4. Pollux
    Show answer

    Answer: Meleager

    Read more: Deianira

  4. Which river god also wanted Deianira as his wife?

    1. Meleager
    2. Oeneus
    3. Achelous
    4. Nessus
    Show answer

    Answer: Achelous

    Read more: Deianira

  5. What kind of creature was Nessus?

    1. a minotaur
    2. a cyclops
    3. a centaur
    4. a satyr
    Show answer

    Answer: a centaur

    Read more: Deianira

  6. Who was Heracles' servant that gave him the poisoned shirt?

    1. Iole
    2. Nessus
    3. Meleager
    4. Lichas
    Show answer

    Answer: Lichas

    Read more: Deianira

  7. What was the shirt smeared with Nessus' blood called?

    1. the Shirt of Nessus
    2. the Cloak of Hermes
    3. the Girdle of Hippolyta
    4. the Belt of Ares
    Show answer

    Answer: the Shirt of Nessus

    Read more: Deianira

  8. How did Deianira die?

    1. by drinking poisoned wine
    2. by hanging herself
    3. by taking a poisoned arrow
    4. by throwing herself into the sea
    Show answer

    Answer: by hanging herself

    Read more: Deianira