Danae Quiz

8 questions on Danae. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Danae's father?

    1. Minos
    2. Aegeus
    3. Acrisius
    4. Atreus
    Show answer

    Answer: Acrisius

    Read more: Danae

  2. In what form did Zeus appear to Danae?

    1. A swan
    2. A shower of stars
    3. Golden rain
    4. A bull
    Show answer

    Answer: Golden rain

    Read more: Danae

  3. What was the name of Danae's son?

    1. Theseus
    2. Bellerophon
    3. Meleager
    4. Perseus
    Show answer

    Answer: Perseus

    Read more: Danae

  4. Where did the chest with Danae and Perseus drift to?

    1. Crete
    2. Naxos
    3. Delos
    4. Seriphos
    Show answer

    Answer: Seriphos

    Read more: Danae

  5. Who was the king of Seriphos?

    1. Polydectes
    2. Minos
    3. Lycurgus
    4. Aegeus
    Show answer

    Answer: Polydectes

    Read more: Danae

  6. What creature did Polydectes send Perseus to slay?

    1. The Chimera
    2. The Hydra
    3. Medusa
    4. The Minotaur
    Show answer

    Answer: Medusa

    Read more: Danae

  7. What weapon accidentally killed Acrisius?

    1. A sword
    2. A discus
    3. A spear
    4. An arrow
    Show answer

    Answer: A discus

    Read more: Danae

  8. Who helped Danae and Perseus on the island?

    1. Tiresias
    2. Icarus
    3. Daedalus
    4. Dictys
    Show answer

    Answer: Dictys

    Read more: Danae