Daedalus Quiz

8 questions on Daedalus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who created the Labyrinth in Greek mythology?

    1. Orion
    2. Prometheus
    3. Hephaestus
    4. Daedalus
    Show answer

    Answer: Daedalus

    Read more: Daedalus

  2. What creature dwelt in the Labyrinth?

    1. The Hydra
    2. The Minotaur
    3. The Sphinx
    4. The Chimera
    Show answer

    Answer: The Minotaur

    Read more: Daedalus

  3. Who killed the Minotaur in the Labyrinth?

    1. Perseus
    2. Heracles
    3. Jason
    4. Theseus
    Show answer

    Answer: Theseus

    Read more: Daedalus

  4. What material did Daedalus use to glue the feathers of the wings together?

    1. Wax
    2. Honey
    3. Resin
    4. Clay
    Show answer

    Answer: Wax

    Read more: Daedalus

  5. What is the name of the island that took its name after Icarus?

    1. Icaria
    2. Crete
    3. Delos
    4. Naxos
    Show answer

    Answer: Icaria

    Read more: Daedalus

  6. Which king welcomed Daedalus in Sicily?

    1. Aegeus
    2. Cocalus
    3. Laomedon
    4. Minos
    Show answer

    Answer: Cocalus

    Read more: Daedalus

  7. What did Daedalus use to solve the riddle of the spiral seashell?

    1. A spider
    2. A serpent
    3. A dove
    4. An ant
    Show answer

    Answer: An ant

    Read more: Daedalus

  8. Who killed King Minos in the bath?

    1. The Furies
    2. Cocalus' daughters
    3. Medea
    4. Ariadne
    Show answer

    Answer: Cocalus' daughters

    Read more: Daedalus