Cronus Quiz

8 questions on Cronus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Cronus's mother?

    1. Themis
    2. Theia
    3. Gaea
    4. Rhea
    Show answer

    Answer: Gaea

    Read more: Cronus

  2. What weapon did Gaea fashion for Cronus to castrate Uranus?

    1. A golden trident
    2. A bronze sword
    3. An iron mace
    4. An adamantine sickle
    Show answer

    Answer: An adamantine sickle

    Read more: Cronus

  3. Where did Cronus imprison the Cyclopes and Hecatoncheires?

    1. Crete
    2. Tartarus
    3. The Islands of the Blessed
    4. Olympus
    Show answer

    Answer: Tartarus

    Read more: Cronus

  4. Who was set to guard the imprisoned Cyclopes and Hecatoncheires?

    1. Rhea
    2. Campe
    3. Metis
    4. Hestia
    Show answer

    Answer: Campe

    Read more: Cronus

  5. Where was Zeus raised after Rhea hid him from Cronus?

    1. Crete
    2. Latium
    3. The Islands of the Blessed
    4. Olympus
    Show answer

    Answer: Crete

    Read more: Cronus

  6. Who prepared the vomit-inducing drink that Zeus gave to Cronus?

    1. Metis
    2. Hera
    3. Gaea
    4. Rhea
    Show answer

    Answer: Metis

    Read more: Cronus

  7. What was the name of the decade-long war between Zeus and Cronus?

    1. Olympiad
    2. Gigantomachy
    3. Theogony
    4. Titanomachy
    Show answer

    Answer: Titanomachy

    Read more: Cronus

  8. What was the Roman name for Cronus?

    1. Mars
    2. Saturn
    3. Jupiter
    4. Neptune
    Show answer

    Answer: Saturn

    Read more: Cronus