Clytemnestra Quiz

8 questions on Clytemnestra. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Clytemnestra's father?

    1. Priam
    2. Oedipus
    3. Tyndareus
    4. Theseus
    Show answer

    Answer: Tyndareus

    Read more: Clytemnestra

  2. Which seer announced that Artemis was angry with Agamemnon at Aulis?

    1. Manto
    2. Calchas
    3. Tiresias
    4. Amphiaraus
    Show answer

    Answer: Calchas

    Read more: Clytemnestra

  3. The false wedding that lured Iphigenia to Aulis was supposedly to which hero?

    1. Ajax
    2. Odysseus
    3. Hector
    4. Achilles
    Show answer

    Answer: Achilles

    Read more: Clytemnestra

  4. Aegisthus, Clytemnestra's lover, was the son of which king?

    1. Atreus
    2. Pelops
    3. Thyestes
    4. Cadmus
    Show answer

    Answer: Thyestes

    Read more: Clytemnestra

  5. Cassandra, whom Agamemnon brought home from Troy, was the daughter of which king?

    1. Priam
    2. Tyndareus
    3. Agamemnon
    4. Menelaus
    Show answer

    Answer: Priam

    Read more: Clytemnestra

  6. At which location did the Greek ships gather before sailing to Troy?

    1. Corinth
    2. Delphi
    3. Sparta
    4. Aulis
    Show answer

    Answer: Aulis

    Read more: Clytemnestra

  7. Which goddess was angry with Agamemnon and withheld the winds at Aulis?

    1. Athena
    2. Artemis
    3. Hera
    4. Aphrodite
    Show answer

    Answer: Artemis

    Read more: Clytemnestra

  8. In some later traditions, who was Clytemnestra's first husband before Agamemnon?

    1. Menelaus
    2. Orestes
    3. Tantalus
    4. Aegisthus
    Show answer

    Answer: Tantalus

    Read more: Clytemnestra