Cecrops Quiz

8 questions on Cecrops. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What was the lower body of Cecrops?

    1. a horse
    2. a serpent
    3. a lion
    4. an eagle
    Show answer

    Answer: a serpent

    Read more: Cecrops

  2. Who did Cecrops marry?

    1. Persephone
    2. Aglaurus
    3. Medusa
    4. Leto
    Show answer

    Answer: Aglaurus

    Read more: Cecrops

  3. What gift did Poseidon present to the Athenians?

    1. an olive tree
    2. a sacred flame
    3. a saltwater spring
    4. a golden harp
    Show answer

    Answer: a saltwater spring

    Read more: Cecrops

  4. What gift did Athena present to the Athenians?

    1. a golden shield
    2. an olive tree
    3. a saltwater spring
    4. a sacred basket
    Show answer

    Answer: an olive tree

    Read more: Cecrops

  5. Who was the father of Aglaurus, Cecrops' wife?

    1. Tethys
    2. Oceanus
    3. Actaeus
    4. Poseidon
    Show answer

    Answer: Actaeus

    Read more: Cecrops

  6. What was the name of the serpent-child entrusted to Cecrops' daughters by Athena?

    1. Perseus
    2. Erichthonius
    3. Bellerophon
    4. Theseus
    Show answer

    Answer: Erichthonius

    Read more: Cecrops

  7. What was the upper body of Cecrops?

    1. a man
    2. an eagle
    3. a lion
    4. a horse
    Show answer

    Answer: a man

    Read more: Cecrops

  8. How many daughters did Cecrops and Aglaurus have?

    1. five
    2. three
    3. two
    4. four
    Show answer

    Answer: three

    Read more: Cecrops