Atlanta Quiz

8 questions on Atlanta. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What animal adopted Atalanta after her father left her in the woods?

    1. A fox
    2. A deer
    3. A wolf
    4. A bear
    Show answer

    Answer: A bear

    Read more: Atlanta

  2. Which centaurs did Atalanta kill with her arrows?

    1. Chiron and Nessus
    2. Pholus and Eurytion
    3. Ixion and Eurytion
    4. Rhoecus and Hylaeus
    Show answer

    Answer: Rhoecus and Hylaeus

    Read more: Atlanta

  3. Who did Atalanta defeat in wrestling at the funeral games?

    1. Meleager
    2. Heracles
    3. Jason
    4. Peleus
    Show answer

    Answer: Peleus

    Read more: Atlanta

  4. What did Aphrodite give Melanion to help him win the foot race?

    1. Three silver arrows
    2. Three golden apples
    3. Three golden sandals
    4. A golden shield
    Show answer

    Answer: Three golden apples

    Read more: Atlanta

  5. What did the god turn Atalanta and Melanion into?

    1. Wolves
    2. Serpents
    3. Lions
    4. Eagles
    Show answer

    Answer: Lions

    Read more: Atlanta

  6. What was the name of Atalanta's son?

    1. Pelias
    2. Parthenopaeus
    3. Pelops
    4. Meleager
    Show answer

    Answer: Parthenopaeus

    Read more: Atlanta

  7. At whose funeral games did Atalanta compete in wrestling?

    1. Pelias
    2. Heracles
    3. Pelops
    4. Peleus
    Show answer

    Answer: Pelias

    Read more: Atlanta

  8. What was the name of Atalanta's father?

    1. Actaeon
    2. Iasus
    3. Pelops
    4. Pelias
    Show answer

    Answer: Iasus

    Read more: Atlanta