Astraeus Quiz

8 questions on Astraeus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who is the father of Astraeus?

    1. Crius
    2. Iapetus
    3. Hyperion
    4. Oceanus
    Show answer

    Answer: Crius

    Read more: Astraeus

  2. Who is the mother of Astraeus?

    1. Phoebe
    2. Eurybia
    3. Theia
    4. Rhea
    Show answer

    Answer: Eurybia

    Read more: Astraeus

  3. What Greek word is Astraeus's name derived from?

    1. pharos
    2. lumin
    3. helios
    4. astron
    Show answer

    Answer: astron

    Read more: Astraeus

  4. Who did Astraeus marry?

    1. Mnemosyne
    2. Dione
    3. Eos
    4. Themis
    Show answer

    Answer: Eos

    Read more: Astraeus

  5. Which wind is associated with the north?

    1. Zephyrus
    2. Boreas
    3. Eurus
    4. Notus
    Show answer

    Answer: Boreas

    Read more: Astraeus

  6. Which wind brings gentle, refreshing breezes from the west?

    1. Eurus
    2. Boreas
    3. Notus
    4. Zephyrus
    Show answer

    Answer: Zephyrus

    Read more: Astraeus

  7. What is one of Astraeus's epithets?

    1. the Earthly One
    2. the Oceanic One
    3. the Thundering One
    4. the Starry One
    Show answer

    Answer: the Starry One

    Read more: Astraeus

  8. Which Roman god is mentioned as a parallel to Astraeus?

    1. Caelus
    2. Mars
    3. Jupiter
    4. Neptune
    Show answer

    Answer: Caelus

    Read more: Astraeus