Astraea Quiz

8 questions on Astraea. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who is the father of Astraea?

    1. Zeus
    2. Astraeus
    3. Apollo
    4. Hermes
    Show answer

    Answer: Astraeus

    Read more: Astraea

  2. Who is the mother of Astraea?

    1. Athena
    2. Demeter
    3. Eos
    4. Hera
    Show answer

    Answer: Eos

    Read more: Astraea

  3. What does the name Astraea mean?

    1. Night walker
    2. Dawn goddess
    3. Star-maiden
    4. Sky queen
    Show answer

    Answer: Star-maiden

    Read more: Astraea

  4. Into which constellation did Astraea transform after leaving Earth?

    1. Cassiopeia
    2. Orion
    3. Virgo
    4. Leo
    Show answer

    Answer: Virgo

    Read more: Astraea

  5. Which goddess of fair judgment is Astraea associated with?

    1. Themis
    2. Dike
    3. Iris
    4. Nemesis
    Show answer

    Answer: Dike

    Read more: Astraea

  6. Which constellation, representing Dike, lies near Virgo?

    1. Taurus
    2. Scorpius
    3. Libra
    4. Aries
    Show answer

    Answer: Libra

    Read more: Astraea

  7. During which age did Astraea live on Earth?

    1. Golden Age
    2. Iron Age
    3. Bronze Age
    4. Silver Age
    Show answer

    Answer: Golden Age

    Read more: Astraea

  8. The dawn of which age caused Astraea to leave Earth?

    1. Golden Age
    2. Bronze Age
    3. Iron Age
    4. Silver Age
    Show answer

    Answer: Iron Age

    Read more: Astraea