Ariadne Quiz

8 questions on Ariadne. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Ariadne's father?

    1. Helios
    2. Aegeus
    3. Dionysus
    4. Minos
    Show answer

    Answer: Minos

    Read more: Ariadne

  2. Who was Ariadne's mother?

    1. Pasiphae
    2. Persephone
    3. Leto
    4. Semele
    Show answer

    Answer: Pasiphae

    Read more: Ariadne

  3. Who was Ariadne's grandfather by her mother?

    1. Helios
    2. Poseidon
    3. Hades
    4. Zeus
    Show answer

    Answer: Helios

    Read more: Ariadne

  4. What was the Minotaur?

    1. half-bull, half-human
    2. half-horse, half-human
    3. half-serpent, half-human
    4. half-eagle, half-human
    Show answer

    Answer: half-bull, half-human

    Read more: Ariadne

  5. What did Ariadne give Theseus to help him find his way back from the labyrinth?

    1. a torch
    2. a map
    3. a compass
    4. a ball of thread
    Show answer

    Answer: a ball of thread

    Read more: Ariadne

  6. On which island was Ariadne abandoned by Theseus?

    1. Samos
    2. Rhodes
    3. Delos
    4. Naxos
    Show answer

    Answer: Naxos

    Read more: Ariadne

  7. Which of Ariadne's children is the personification of grapes?

    1. Oenopion
    2. Peparethus
    3. Staphylus
    4. Thoas
    Show answer

    Answer: Staphylus

    Read more: Ariadne

  8. Whom did Dionysus bring to Mount Olympus along with Ariadne?

    1. Leto
    2. Semele
    3. Persephone
    4. Pasiphae
    Show answer

    Answer: Semele

    Read more: Ariadne