Alcmene Quiz

8 questions on Alcmene. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Alcmene's husband in Greek mythology?

    1. Aeacus
    2. Theseus
    3. Peleus
    4. Amphitryon
    Show answer

    Answer: Amphitryon

    Read more: Alcmene

  2. Which god fathered Heracles with Alcmene?

    1. Apollo
    2. Ares
    3. Poseidon
    4. Zeus
    Show answer

    Answer: Zeus

    Read more: Alcmene

  3. Who was Alcmene's father?

    1. Creon
    2. Electryon
    3. Acrisius
    4. Sthenelus
    Show answer

    Answer: Electryon

    Read more: Alcmene

  4. Which seer revealed to Amphitryon and Alcmene what had happened?

    1. Melampus
    2. Calchas
    3. Tiresias
    4. Mopsus
    Show answer

    Answer: Tiresias

    Read more: Alcmene

  5. Who was purified by the king of Thebes after accidentally killing Alcmene's father?

    1. Iphicles
    2. Heracles
    3. Amphitryon
    4. Eurystheus
    Show answer

    Answer: Amphitryon

    Read more: Alcmene

  6. Which goddess forced the wife of Sthenelus to give birth to Eurystheus?

    1. Hera
    2. Demeter
    3. Athena
    4. Artemis
    Show answer

    Answer: Hera

    Read more: Alcmene

  7. According to one version, where did Alcmene die?

    1. Thebes
    2. Argos
    3. Tiryns
    4. Megara
    Show answer

    Answer: Megara

    Read more: Alcmene

  8. Which oracle was consulted about where to bury Alcmene?

    1. Dodona
    2. Claros
    3. Delphi
    4. Didyma
    Show answer

    Answer: Delphi

    Read more: Alcmene