Adrastus Quiz

8 questions on Adrastus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Adrastus' father?

    1. Iphis
    2. Amphiaraus
    3. Talaus
    4. Capaneus
    Show answer

    Answer: Talaus

    Read more: Adrastus

  2. In which city did Adrastus find refuge after fleeing Argos?

    1. Tiryns
    2. Sicyon
    3. Mycenae
    4. Thebes
    Show answer

    Answer: Sicyon

    Read more: Adrastus

  3. What was the name of Adrastus' flying horse?

    1. Xanthus
    2. Balius
    3. Pegasus
    4. Arion
    Show answer

    Answer: Arion

    Read more: Adrastus

  4. Who murdered Adrastus' father?

    1. Iphis
    2. Capaneus
    3. Amphiaraus
    4. Tydeus
    Show answer

    Answer: Amphiaraus

    Read more: Adrastus

  5. Which goddess did Adrastus build a monument to?

    1. Hera
    2. Artemis
    3. Nemesis
    4. Athena
    Show answer

    Answer: Nemesis

    Read more: Adrastus

  6. What was the name of Adrastus' son who died during the War of the Epigoni?

    1. Parthenopaeus
    2. Hippomedon
    3. Capaneus
    4. Aegialeus
    Show answer

    Answer: Aegialeus

    Read more: Adrastus

  7. Who did Polynices marry?

    1. Antigone
    2. Argeia
    3. Deipyle
    4. Eriphyle
    Show answer

    Answer: Argeia

    Read more: Adrastus

  8. What did the oracle tell Adrastus to do with his daughters?

    1. Sacrifice them to Apollo
    2. Give them to a wolf and a bear
    3. Marry them to a boar and a lion
    4. Send them to Thebes
    Show answer

    Answer: Marry them to a boar and a lion

    Read more: Adrastus