Adonis Quiz

8 questions on Adonis. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the father of Adonis?

    1. Poseidon
    2. Ares
    3. Zeus
    4. Theias
    Show answer

    Answer: Theias

    Read more: Adonis

  2. What was Myrrha also known as?

    1. Beroe
    2. Persephone
    3. Artemis
    4. Smyrna
    Show answer

    Answer: Smyrna

    Read more: Adonis

  3. Who solved the dispute between Aphrodite and Persephone over Adonis?

    1. Zeus
    2. Poseidon
    3. Apollo
    4. Hermes
    Show answer

    Answer: Zeus

    Read more: Adonis

  4. What was Myrrha transformed into?

    1. A myrrh tree
    2. A rose bush
    3. An olive tree
    4. A cypress tree
    Show answer

    Answer: A myrrh tree

    Read more: Adonis

  5. In the most popular version, who sent the wild boar that killed Adonis?

    1. Artemis
    2. Aphrodite
    3. Hecate
    4. Persephone
    Show answer

    Answer: Artemis

    Read more: Adonis

  6. What flower sprang from Aphrodite's tears while mourning Adonis?

    1. Anemones
    2. Daisies
    3. Lilies
    4. Roses
    Show answer

    Answer: Anemones

    Read more: Adonis

  7. In which region was Adonis originally worshipped?

    1. Athens
    2. Sparta
    3. Crete
    4. Phoenicia
    Show answer

    Answer: Phoenicia

    Read more: Adonis

  8. How many nights did Myrrha trick her father into having sex with her?

    1. Nine
    2. Twelve
    3. Three
    4. Seven
    Show answer

    Answer: Nine

    Read more: Adonis