The Great Snake Picture

I finally got to the mythology of his native land. And the first in line was the " Great Snake". Yes, I know that according to legend, is a bearded old man, not a young guy. But young beauties to draw much more pleasant! And anyway, I - an artist, I see so XD

And a small excerpt from the "Tale of the
Great Snake":

- This is a Great Snake. All the gold of his power. Where it will be - there and it will run up. And he can go and on earth and under the earth, as it is necessary, and space can surround much as he wants. Because that's the case - will find, for example, people a good vein, and they happen a hoax, or a fight, and even the killing, and the vein is lost. This means Great Snake visited here and took gold. And here's another ... Will find good prospectors, placer gold, well, feed. A firm suddenly announced - go away, they say, because the treasury is taking place, themselves will produce. Bring it- machines, people will catch up, and the gold-and no.
And deep and hit on all sides climb - no, though it had never been this Great Snake circled all the place but lay there a night, pulled a gold by all its a ring. Try and find where he lay. Does not like, you see, he has to about gold fraud fraud were yes, but more so that one person other oppressed. Well, if you try for yourself, so nothing will help more when, just like you. Once you see, be silent about these things, and that all spoil. And that try to gold does not tear. Not on it you his have to greedy. Heard that saying something? It's not forget the first business.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Я наконец-таки добралась до мифологии родного края. И первым в очереди оказался " Великий Полоз". Да, я знаю, что по легенде это бородатый старичок, а не молодой няша. Но молодых няшей рисовать куда приятней! И вообще, я - художник, я так вижу XD

И небольшой отрывок из "Сказа о Великом Полозе":

- Это есть Великий Полоз. Все золото в его власти. Где он пройдет - туда оно и подбежит. А ходить он может и по земле и под землей, как ему надо, и места может окружить, сколько хочет. Оттого вот и бывает - найдут, например, люди хорошую жилку, и случится у них какой обман, либо драка, а то и смертоубийство, и жилка потеряется. Это, значит. Полоз побывал тут и отвел золото. А то вот еще... Найдут старатели хорошее, россыпное золото, ну, и питаются. А контора вдруг объявит - уходите, мол, за казну это место берем, сами добывать будем. Навезут это машин, народу нагонят, а золота-то и нету. И вглубь бьют и во все стороны лезут - нету, будто вовсе не бывало. Это Полоз окружил все то место да пролежал так-то ночку, золото и стянулось все по его-то кольцу. Попробуй найди, где он лежал.

Не любит, вишь, он, чтобы около золота обман да мошенство были, а пуще того, чтобы один человек другого утеснял. Ну, а если для себя стараются, тем ничего, поможет еще когда, вот как вам. Только вы смотрите, молчок про эти дела, а то все испортите. И о том старайтесь, чтобы золото не рвать. Не на то он вам его указал, чтобы жадничали. Слышали, что говорил-то? Это не забывайте первым делом.


Continue Reading: Places