Fear of the Man Picture

English: read below, Slovenci mamo prednost. Zato ker ste Američani dal tak posran gol Alžirij, Angleži pa isto nam.

Osnovne informacije o mitološkem ozadju:
Temelji na zgodbi o svetem Juriju, prvem znanem WoW-geeku, ter na njegovem temnem dejanju (ubil je zmaja). Kar se tiče tega, bodite prepričani da bom prej al slej haklov tisto zgodbo tak, da bo Jurij tavečja baraba, ter da enkrat za vselej operem zmaje krivde.

Zgodba o tej sliki
V bistvu je samo ideja tista, ki temelji na svetem Juriju.

V vasi se pojavi majhen zmaj. Nenevaren, seveda - vsaj za tiste, ki gledajo, kje hodijo, saj je ta zmaj ravno zadosti velik, da se ti zamota med noge - A v človeških srcih ni prostora za nenavadna in grda bitja, ta zmaj pa je imel še to nesrečo, da je zgledal nadvse zloben. Seveda temu ni bilo tako.
Kljub temu se je v vasi našel hočem-biti-sveti-Jurih kljukec, ki se je v polni bojni opremi spustil na zmaja, ki mu ni segel niti do kolen. <<Mislim, kriminal. Bi z veseljem tut v njegovo bajto metov granitne (tonalitne) kocke, ki jih nisem mogel metati v parlament 19. maja letos.>> Zmaj je seveda bežal, ves prestrašen, a dolgo bežati ni mogel, zato se je skril, kamor se je lahko. Na žalost je zašel v tak konec, kjer je bilo malo prostora za skrivanje. Tako se je skril za grm in upal, da ne bo opažen.

Kasneje zmaj na žalost umre, bil je odkrit, in zbežati ni mogel. Moža so kasneje razglasili za junaka, mrtvega zmaja pa so odvlekli v globine gozda. Noben od njiju si ni zaslužil take usode.

O naslovu:
Modifikacija 'Fear of the Dark' od Iron Maiden. Naš razred je sicer že imel eno priredbo - Fear of Mežan. Pa še dobr se sliš.

Kako smo naredl:

Skica na roke, barvanje in ostalo GIMP 2.6.7 64-bit. Čopiči od gmajne in trave so moji.
ENGLISH!


Basic information about image mythological background:
Based on saint George's dark deed, killing a dragon - Be sure I'll be making a piece of writing on that topic. I'll find a way to crack original legend we find at wikipedia so dragon will be good and George will be criminal.

Story for this particular image:
In a small village, small dragon appears. Of course he's not evil, and at the moment he's dangerous only to those who don't watch their ways, tripping over everything. But, of course, dragons are rare, and there's no place for strange, ugly beings in the hearts of human kind. Dragon also had misfortune: he looked evil, though he wasn't.
So, finally there antic-WoW-geek-George-wannabe appears, who wants to put dragon's life to an end. So he goes and starts hunting down the dragon. Dragon knows the meanings of that man, so he runs in fear for his life, and hides behind the bush.

Later, dragon unfortunately dies, he couldn't escape. Man is later proclaimed a hero, and dead dragon is dragged into the depths of the woods. Neither of them deserved their fate.

About: Title
It's a modification of song 'Fear of the Dark' by Iron Maiden.

Artwork making information:
This one used my lineart as background, then it was modified and colored, I also used some brushes I made myself to make some textures/effects.
Brushes: Custom brush for grass, trees in background and path texture.
Edited with Gimp 2.6.7 64-bit

Copyright information:
Fear of the Man - Copyright (c) Žiga Pirih, 2o1o. All rights reserved.
You may use it as desktop background.
Žiga Pirih = xTernal7

*Changes log:
Tree added, copy-paste and change size - from here [link]
Smoke off the chimney added.
Continue Reading: Places