Slavic mythology. Belobog and Chernobog Picture

His name means ‘Black God’. He is a dark demonic deity, a hideous shadowy figure dressed in black who only appears at night.
The lord of evil, CHERNOBOGcauses calamity and disaster, bringing bad luck and misfortune wherever he turns. There is no hidden agenda — he just enjoys being a black-hearted villain. He is the Darth Vader of Slavic mythology. His opposite number is BELOBOG, the White God of Goodness. The two of them are in eternal conflict.

Славянскую мифологию пронизывает идея противостояния двух богов, Чернобога и Белобога.
Белбог или как его ещё называют Белобог и Белун - это бог добра, удачи, счастья, блага и света. Он символизирует чистое весеннее небо, ясную солнечную погоду, радость света и весны.
Чернобог или черный Змей, Кощей у древних славян считался повелителем Тьмы и Темного царства. Это бог холода, зла, смерти и уничтожения, с Чернобогом связаны все несчастья, беды и горести.
Братья Белобог и Чернобог всюду следуют за человеком и записывают в книги судеб все его дела, добрые и злые. Позже их заменили ангел-хранитель, стоящий за правым плечом, и черт - за левым.

Continue Reading: Figures